Suomenlinna-museon näyttely

 

Suomenlinnamuseo toimii Suomenlinnakeskuksessa ja on avoinna ympäri vuoden. Museon perusnäyttely esittelee linnoituksen historian vaiheita mm. käyttöesineiden, työkalujen, tykkien ja pienoismallien avulla. Kosketusnäytöillä olevien kuvakirjojen avulla voi syventyä eri teemoihin. Museon yläkerrassa esitellään linnoituksen restaurointityötä ja luontoa. Vuosittain vaihtuvat erikoisnäyttelyt esittelevät historian ja taiteen kautta Suomenlinnaa.

Suomenlinnakeskuksen rakennus ulkoa.

Aukiolo

ma-su klo 10.30-17
(suljettu 24.-26.12.,
31.12. avoinna 10.30-15)

Näyttely on avoinna 12.5.2021-30.9.2022.

 

Liput

Sisäänpääsymaksu 8/4€ (aikuiset, lapset). Ilmainen Museokortilla ja Helsinki-kortilla

Saavutettavuus: Museo on kahdessa kerroksessa hissillisessä rakennuksessa.

Yhteys

Ehrensvärd Seura Ry
Suomenlinna B 40
00190 Helsinki
Puhelin klo 9-16
Puh: +358 9 684 1850

Saapuminen

Suomenlinnaan kulkee ympärivuotisesti Helsingin kaupungin liikennelaitoksen lautta Kauppatorilta ja arkipäivinä myös Katajanokalta.

Lautat liikennöivät Kauppatorilta talviaikaan kerran tunnissa ja kesäviikonloppuina jopa viidentoista minuutin välein. Katajanokalta liikennöivä huoltolautta liikennöi vain arkisin klo 7.25-15.30 välisenä aikana. Katso tarkemmat aikataulut www.hsl.fi sivuilta ja Suomenlinnan liikenteen sivuilta. HSL:n lautan lippuja voi ostaa HSL:n palvelupisteistä, mobiiliappista ja Kauppatorin lippuautomaatista.

Suomenlinnaan pääsee kesäkaudella toukokuun puolestavälistä syyskuun puoleenväliin saakka JT-Linen vuorovesibussilla Kauppatorin Kolera-altaalta. Suomenlinnassa pysähdyspaikat ovat Tykistölahti ja Kuninkaanportti ja vesibussi pysähtyy matkan varrella myös Lonnan saarella. Lippuja voi ostaa verkkokaupasta, vesibussista tai varata ryhmille etukäteen Ehrensvärd-seuralta. Katso vesibussiliikenteen aikataulu JT-Linen sivuilta.