Opastukset

Opastetut kierrokset Kolmen valtakunnan linnoitus- näyttelyihin

Kansallisarkistossa ja Suomenlinna-museossa 12.5.2021 avautuvat Kolmen valtakunnan linnoitus näyttelyt esittelevät Suomenlinnan historiaan liittyviä alkuperäisaineistoja.

Tiedossa on paljon kiinnostavaa asiaa ja upeaa nähtävää kuninkaallisesta laivastosta, laivanrakennusperinteestä, merellisistä sotataidoista, kuninkaista, aluksista, venäläisistä vaikuttajasuvuista ja elämästä pääkaupungin kupeessa, unohtamatta rakkautta ja romantiikkaa.

Opastetuilla kierroksella tutustutaan ainutlaatuisten näyttelyiden avulla Suomenlinnan merelliseen historiaan laivastotukikohtana kolmen valtakunnan ajan. Kierroksen voi varata joko Kansallisarkiston tai Suomenlinna-museon näyttelyyn tai yhdistää näyttelyt koko päivän ohjelmaksi vesibussimatkoineen ja ruokailuineen.

Kolmen valtakunnan laivasto- teemaopastus Suomenlinnassa

Suomenlinnan linnoitus on Unescon maailmanperintökohde, joka on kuulunut kolmeen valtakuntaan, Ruotsin kuningaskuntaan 1748–1808, Venäjän keisarikuntaan 1808–1918 ja vuodesta 1918 Suomen tasavaltaan. Linnoitus toimi tärkeänä laivastotukikohtana, jossa kehitettiin ja rakennettiin sota-aluksia, josta lähdettiin sotimaan ja mistä innovaatiot levisivät muualle. Sittemmin linnoituksen suuri telakka-alue on saanut toimia mm. sukellusveneiden tukikohtana ja lentokoneiden rakennuspaikkana. Telakka on yhä toiminnassa ja tärkeä osa Helsingin merellistä luonnetta.

Suomenlinna-museon Kolmen valtakunnan linnoitus -erikoisnäyttely esittelee laajasti laivaston toimintaa saarilla. Opastetulla kierroksella tutustumme kolmen valtakunnan laivastoon käymällä Suomenlinnan telakalla ja Suomenlinna-museon Kolmen valtakunnan linnoitus -erikoisnäyttelyssä. Kierroksen aikana käydään myös mm. muutoin suljetussa Pumppuhuoneessa.

Kierroksen kesto 1,5 tuntia.

Suomenlinnakeskuksen rakennus ulkoa.

 

Hinta:

190 € / 1-10 hengen ryhmä

290 € / 11-25 hengen ryhmä

 

Lisätiedot ja varaukset:

Opastettu kierros Kolmen valtakunnan linnoitus- näyttelyssä Kansallisarkistossa

Kansallisarkiston näyttelytilassa voi tutustua laivaston kiehtovaan historiaan kolmen valtakunnan ajan. Suomenlinnaan sijoitettu laivasto ja sen telakka-alue on tarjonnut sijan monelle mielenkiintoiselle käänteelle historiassa. Laivarakennus, innovaatiot ja vallan vaihdot ovat vaikuttaneet monen ihmisen elämään niin kuninkaista laivapoikiin.

Opastetulla kierroksella Kansallisarkiston näyttelyssä tutustuaan laajan esineistön kautta laivaston menneisyyteen. Kiehtovat tarinat ja telakan salat heräävät henkeen oppaan johdolla.

Kierroksen kesto noin 1 tunti.

Kansallisarkiston näyttelytila, jossa on esillä Suomenlinna-näyttelyn aineistoa.

 

Hinta:

190 € / 1-10 hengen ryhmä

290 € / 11-25 hengen ryhmä

Lisätiedot ja varaukset:

Koko päivän retket

Yhdistä tutustuminen Kansallisarkiston ja Suomenlinna-museon näyttelyihin koko päivän retkeksi. Päivämme alkaa Kruununhaasta Kansallisarkiston näyttelystä, jonka jälkeen siirrymme kävellen Kauppatorille ja vesibussilla Suomenlinnaan. Perillä linnoituksessa nautitaan maittava lounas jossakin Suomenlinnan laadukkaista ravintoloista. Tauon jälkeen nähdään Suomenlinna-museon näyttely ja aito telakka-alue sekä pumppuhuone. Opas on ryhmän mukana koko ohjelman ajan.

Opastettu kierros kahdessa näyttelyssä

480 € / 1-10 hengen ryhmä

580 € / 11-25 hengen ryhmä

JT-Linen vesibussiliput Kauppatorilta Suomenlinnaan ja takaisin 8,00 euroa/hlö, eläkeläiset 4,00 euros/hlö.

Rantamaisema Suomenlinnasta, etualalla kiemurteleva hiekkatie, taustalla meri, jossa pieni vene etenee.

 

Pyydä meiltä tarjous ruokailuja varten.

Lisätiedot ja varaukset: