Utställning i Sveaborg-museet

 

Sveaborgsmuseet är beläget i Sveaborgscentret och har öppet året runt. Basutställningen i museet presenterar olika skeden i fästningens historia bland annat genom bruksföremål, verktyg, kanoner och miniatyrer. Det är möjligt att sätta sig in i olika teman med hjälp av bilderböcker som finns på pekskärmar. På museets andra våning presenteras naturen och restaureringen av fästningen. Specialutställningar som byts ut varje år presenterar Sveaborg genom historia och konst.

Suomenlinnakeskuksen rakennus ulkoa.

Öppettider

Mån-Sön 10.30-17
(stängd 24.-26.12.,
31.12. öppen 10.30-15)

Utställningen är öppen 12.5.2021-30.9.2022

 

Biljetter

8/4€ (vuxna/barn). Du kan besöka Sveaborgsmuseet även med Museikortet. Fritt inträde med Helsingforskortet.

Tillgänglighet: Museet är beläget i Sveaborgscentret på två våningar. Utställningslokalerna på första våningen är tillgängliga.

Kontakt

Samfundet Ehrensvärd
Sveaborg B 40
00190 Helsingfors
Telefon kl. 9-16
Tfn: +358 9 684 1850

Ankomst

Genom att ta en färja som trafikeras året runt av Helsingfors stads trafikaffärsverk från Salutorget och under vardagar även från Skatudden.

Färjorna trafikerar från Salutorget en gång i timmen på vintern och var femtonde minut under veckoslut på sommaren. Servicefärjan från Skatudden trafikerar endast på vardagar kl.7.25–15.30. Se närmare tidtabeller på www.hsl.fi och webbplatsen för Sveaborgs trafik. Biljetter till HRT:s färja kan köpas från HRT:s serviceställen, mobilappen eller biljettautomaterna på Salutorget.

Under sommarsäsongen från mitten av maj till mitten av september kan man åka till Sveaborg med JT-Lines vattenbuss från Kolerabassängen vid Salutorget. I Sveaborg stannar vattenbussen vid Artilleriviken och Kungsporten och under färden även vid ön Lonnan. Biljetter kan köpas från nätbutiken, vattenbussen eller reserveras på förhand för grupper av Samfundet Ehrensvärd. Kontrollera vattenbusstrafikens tidtabeller på JT-Lines webbplats.